Välkommen

Valet är över och i Lund landade resultatet på 9,5% av rösterna. Vi tackar alla väljare för förtroendet! 
Tyvärr innebär årets val en viss förlust jämfört med förra mandatperioden och vi behöver jobba hårdare än någonsin för att inte förlora den viktiga klimatkampen. Vi hoppas att så många som möjligt ska välja att aktivera sig, alla är välkomna och alla behövs!
JUST NU

NÄSTA MEDLEMSMÖTE
Nästa medlemsmöte är tisdagen den 18 juni i IOGT-NTO-lokalen på Bantorget 5. Välkommen!

VÄLKOMMEN PÅ ALLA MÖTEN
I MP Lund är alla möten öppna för alla medlemmar såvida det inte uttryckligen anges något annat. Du som medlem är alltså varmt välkommen på styrelsens eller kommunfullmäktigegruppens möten eller något annat möte om du känner för det. Demokratin bygger på deltagande och öppenhet. Om det inte särskilt anges behövs det inte heller någon föranmälan för att komma på mötena.
BIDRA EKONOMISKT
Vill du stödja Miljöpartiet Lund ekonomiskt kan du sätta in pengar på bankgiro 123-5795
Tack på förhand för din gåva som hjälper oss att driva viktiga politiska frågor.

AFFISCHERINGSKVÄLL 16/5

Den 16 maj är det dags att sprida det gröna budskapet på affischpelare runt om i Lund. Vi samlas kl. 18 på kansliet på Lilla Fiskaregatan 10 för att sedan ge oss ut på stan och affischera. Vill du vara med? Hör av dig till lund@mp.se. Har du en häftpistol? Ta gärna med den!


BODIL VALERO I LUND 17/5

Fredagen den 17 maj kommer Bodil Valero till Lund. Vi ger oss ut på stan tillsammans med Bodil och delar ut flygblad kl. 16-18. Vill du hjälpa till? Hör av dig till lund@mp.se.


ALICE BAH KUHNKE I LUNCHSAMTAL OM #METOO 21/5

Tisdagen den 21 maj kommer Alice Bah Kuhnke till Lund för ett lunchsamtal om #Metoo. Samtalet äger rum i SOL:s hörsal, Helgonabacken 12, Lunds universitet kl. 12.15. I samtalet deltar även Emmy Lilliehorn, ordförande i föreningen Samordningen Metoouppropen, och Caroline Snellman, styrelseledamot i föreningen Samordningen Metoouppropen och en av initiativtagarna till juristuppropet #medvilkenrätt. Arrangör är 8 mars kommittén, Lunds universitet.


ÅSA LINDHAGEN I LUND 24/5

Fredagen den 24 maj kommer jämställdhetsminister Åsa Lindhagen till Lund. Åsa kommer först att hålla ett torgmöte på Clemenstorget kl. 15-16, för att sedan finnas på plats i vårt valtält på Stortorget och svara på frågor kl. 16-18. Vill du hjälpa till i samband med Åsas besök? Hör av dig till lund@mp.se.


LUNDAPRIDE 25/5

Lördagen den 25 maj är det Lundapride och vad passar bättre än att avsluta valrörelsen på den stora regnbågsfesten? MP Lund kommer att ha ett tält i prideparken i Lundagård kl. 11-19 och delta i paraden som avgår från Lundagård kl. 15 (samling vid tältet kl. 14.15). Gröna Studenters språkrör Katarina Folkesson kommer att kampanja tillsammans med oss. Vill du också vara med? Hör av dig till lund@mp.se.


VALTÄLT PÅ STORTORGET

Miljöpartiet i Lund kommer att finnas på plats på Stortorget med ett tält vid så många tillfällen som möjligt under veckorna fram till valet. Vi siktar på att vara på torget kl. 11-19 på vardagar och kl. 12-16 på helgerna. För att klara det behöver vi hjälp från så många medlemmar som möjligt! Vill du vara med och möta väljare, kampanja och prata EU-politik? Hör av dig till lund@mp.se.


KAMPANJ MED GRÖNA SENIORER 22/5 OCH 25/5

Gröna Seniorer i Lund planerar kampanj inför EU-parlamentsvalet. Onsdagen den 22/5 och lördagen den 25/5 kommer de att gå ut på stan och dela ut flygblad. Seniorerna samlas på kansliet på Lilla Fiskaregatan 10 kl. 10.30 båda dagarna för att gå ut och dela ut flygblad fram till kl. 12.30. Gröna Seniorer är Miljöpartiets seniororganisation och är öppen för alla miljöpartister som är 55 år eller äldre. Vill du vara med och dela ut flygblad? Hör av dig till lund@mp.se.


HJÄLP TILL ATT DELA UT VALSEDLAR PÅ VALDAGEN 26/5

På valdagen den 26/5 står vi traditionsenligt utanför vallokalerna i Lund och delar ut valsedlar. Många väljare bestämmer sig sent och att få valsedeln av en trevlig miljöpartist kan vara det som fäller avgörandet. Det är inte tillåtet att prata politik utanför vallokalen, så uppgiften passar bra även för dig som är ny medlem eller som inte känner dig tillräckligt inläst på EU-politik för att till exemel stå i valtältet. Det finns över fyrtio vallokaler i Lund och de har öppet mellan 8 och 21, så vi behöver all hjälp vi kan få för att täcka in så många som möjligt! Vill du hjälpa oss? Hör av dig till lund@mp.se.


FIRA VÄRLDSMILJÖDAGEN I LUNDS BLIVANDE KOMMUNALA NATURRESERVAT – HÖJEÅDALEN!

Onsdagen den 5 juni samlas vi kl 18 för en promenad i Höjeådalen tillsammans med Martina Kvist Reimer, Höjeådalens intresseförening och Miljöpartiet Lunds Hjalmar Dahm.

Efter promenaden slår vi oss ner och äter picknick i det gröna.

Ta med: sittunderlag och egen picknick


Gå gärna med i vårt facebookevenemang:

https://www.facebook.com/events/290068601925926/


MISSADE DU GRÖN POLITIKERDAG?
Den 2 februari ordnade Miljöpartiet Grön politikerdag – en helt digital utbildning för alla medlemmar. På programmet stod bland annat sakpolitiska seminarier om miljö, skola och landsbygd och utbildning för nya förtroendevalda. För dig som inte hade möjlighet att delta den 2 februari finns nu möjlighet att se alla seminarier i efterhand på medlemssidan Engagera dig. Du hittar Grön politikerdag här: https://engagera.mp.se/kunskap/kunskapsbank/gron-politiker-dag/

Om du inte redan har ett konto på Engagera dig kan du lätt skapa ett på engagera.mp.se. Genom att koppla kontot till ditt medlemskap får du tillgång till de interna funktionerna med bland annat diskussionsforum och kunskapsbank.

KOMMANDE UTBILDNING FÖR FÖRTROENDEVALDA
Kommunförbundet Skåne arrangerar flera utbildningar för förtroendevalda som exempelvis grundläggande juridik för nyvalda politiker, nyvaldsutbildning och att arbeta som ordförande i kommunal nämnd. Läs mer om utbildningarna på Kommunförbundet Skånes hemsida. https://kfsk.se/konferens/Kurs/konferens%20-kategori/politik/

Miljöpartiet kommer också att arrangera interna utbildningar för dig som är förtroendevald, likt den förra valrörelsens “Grattis du är förtroendevald”. Detta kommer det mer information om längre fram.