Välkommen

Här på Miljöpartiet Lunds medlemswebb samlar vi information för medlemmar, t ex kalendarium, information om hur man kan engagera sig och styrdokument.
Snabblänkar: Medlemsdiskussion Lund (nationell medlemsdiskussion), Så här tycker vi, lokalt partiprogrambokningskalendern till kanslietinfo om Google-grupperna för medlemmar.
JUST NU

NÄSTA MEDLEMSMÖTE
Nästa medlemsmöte är lördagen den 14 december kl. 17.00  i IOGT-NTO-lokalen på Bantorget 5. Välkommen! Före mötet går vi ut på stan och delar ut glögg och flygblad. Vi träffas på kansliet på Lilla Fiskaregatan 10 kl. 14.00. Kom med du också!

TRÄFF FÖR NYA MEDLEMMAR

Söndagen den 24 november kl. 16.00 ordnar vi träff för nya medlemmar. Träffen hålls i partilokalen på Lilla Fiskaregatan 10.

Är du ny medlem eller har du varit med ett tag men inte varit aktiv tidigare? Vill du veta mer om hur Miljöpartiet fungerar och vad det innebär att vara medlem? Funderar du på vad du kan göra för att den gröna politiken ska få genomslag? Då ska du absolut komma. På träffen kommer vi gå igenom hur MP är organiserat och vad det finns för olika möjligheter att engagera sig. Vi kommer också svara på frågor om vad som händer i politiken nu lokalt, regionalt och nationellt och andra frågor som du kanske sitter och funderar på. Har du något du skulle vilja att vi tog upp på träffen? Hör av dig till
lund@mp.se. Om du har några funderingar som du vill ha svar på innan så tveka inte heller att höra av dig till lund@mp.se.

Anmäl dig till träffen för nya medlemmar på länken här nedanför:

https://forms.gle/rf6WVqMn1KAi4DeBA


Dag och tid: söndag 24 november kl. 16.00

Plats: Kansliet, Lilla Fiskaregatan 10

VÄLKOMMEN PÅ ALLA MÖTEN
I MP Lund är alla möten öppna för alla medlemmar såvida det inte uttryckligen anges något annat. Du som medlem är alltså varmt välkommen på styrelsens eller kommunfullmäktigegruppens möten eller något annat möte om du känner för det. Demokratin bygger på deltagande och öppenhet. Om det inte särskilt anges behövs det inte heller någon föranmälan för att komma på mötena.
BIDRA EKONOMISKT
Vill du stödja Miljöpartiet Lund ekonomiskt kan du sätta in pengar på bankgiro 123-5795
Tack på förhand för din gåva som hjälper oss att driva viktiga politiska frågor.
KLIMATSAMTAL – FRÅN PROTEST TILL POLITIK
Vad ska politiken respektive individen göra för att klimatmålen ska nås i tid? Vilka krav ska ställas? Detta samtal blir en brygga mellan klimatprotesterna och politiken. Ett forum för samtal.

Samtal mellan Jonas Åkerman, forskare vid strategiska hållbarhetsstudier, KTH, och Kimberley Nichols, Senior Lecturer in Sustainability Science, LUCSUS, Lunds universitet. Samtalet modereras av miljöpartiets kommunalråd i Lund, Karin Svensson Smith.


Dag och tid:
25 november kl 18-19.30
Plats:
LUCSUS, Biskopsgatan 5

Länk till facebookevent: https://www.facebook.com/events/407013346879864/

KAMPANJER UNDER HÖSTEN

Nu i höst passar vi på att synas riktigt mycket på stan och sprida det gröna budskapet! Utrustade med flygblad och kanske kaffe eller glögg ger vi oss ut på stan och pratar med människor. Det brukar vara roligt med många givande samtal, kom med du också!


Här nedanför ser du kvarvarande kampanjdatum under höstterminen.


  • Måndag 25 november 16.00 – kampanj på stan

  • Lördag 14 december 14.00 – glöggkampanj på stan (MP Lunds medlemsmöte börjar 17.00)


Vi träffas på kansliet på Lilla Fiskaregatan 10.


Anmäl dig gärna i förväg, se senaste medlemsutskicket för kontaktuppgifter.

MÖTEN MED KLIMATNÄTVERKET

MP Lunds klimatnätverk har möte måndagen den 21 oktober och måndagen den 18 november. Båda mötena är på kansliet på Lilla Fiskaregatan 10 och börjar kl. 19.00. Välkommen!

MISSADE DU GRÖN POLITIKERDAG?
Den 2 februari ordnade Miljöpartiet Grön politikerdag – en helt digital utbildning för alla medlemmar. På programmet stod bland annat sakpolitiska seminarier om miljö, skola och landsbygd och utbildning för nya förtroendevalda. För dig som inte hade möjlighet att delta den 2 februari finns nu möjlighet att se alla seminarier i efterhand på medlemssidan Engagera dig. Du hittar Grön politikerdag här: https://engagera.mp.se/kunskap/kunskapsbank/gron-politiker-dag/
Om du inte redan har ett konto på Engagera dig kan du lätt skapa ett på engagera.mp.se. Genom att koppla kontot till ditt medlemskap får du tillgång till de interna funktionerna med bland annat diskussionsforum och kunskapsbank.