Välkommen

Här på Miljöpartiet Lunds medlemswebb samlar vi information för medlemmar, t ex kalendarium, information om hur man kan engagera sig och styrdokument.
Snabblänkar: Engagera dig, Medlemsdiskussion Lund, lokalt partiprogrambokningskalendern till kanslietinfo om Google-grupperna för medlemmar.
JUST NU

NÄSTA MEDLEMSMÖTE
Nästa medlemsmöte är onsdagen den 28 april kl. 18.00. Mötet hålls digitalt. Kallelse och handlingar skickas ut via e-post senast en vecka innan mötet.

VÄLKOMMEN PÅ ALLA MÖTEN
I MP Lund är alla möten öppna för alla medlemmar såvida det inte uttryckligen anges något annat. Du som medlem är alltså varmt välkommen på styrelsens eller kommunfullmäktigegruppens möten eller något annat möte om du känner för det. Demokratin bygger på deltagande och öppenhet. Om det inte särskilt anges behövs det inte heller någon föranmälan för att komma på mötena.

NYTT MENTORSPROGRAM FÖR KVINNOR
Är du intresserad av att engagera dig politiskt men vet inte hur? Karin Svensson Smith startar under våren ett mentorsprogram för kvinnor i Lund. Programmet vänder sig till dig som är kvinna och intresserad av förtroendeuppdrag i samband med valet 2022.  Du kanske är ny medlem eller har varit med länge och funderar på att ta ett uppdrag. Du behöver inte vara säker, men ha en nyfikenhet på politiska uppdrag. I det här nätverket kommer vi att stötta varandra, få insikt i hur det fungerar att vara förtroendevald, få råd och stöd av mer erfarna politiker.

Programmet pågår i första hand under 2021. Förhoppningen är att det kan bli fysiska träffar, men med en digital uppstartsträff.

Det finns flera fördelar med att vara med i mentorsprogrammet:

  •   Du får hjälp med praktiska frågor som rör rollen som politiker.
  •   Du får förhoppningsvis också nya perspektiv, personlig utveckling och ökad kunskap.
  •   Du får ett utökat nätverk.

Det kommer att finnas ett begränsat antal platser i mentorsprogrammet. Hör av dig till Karin senast 31 mars med intresseanmälan där du beskriver varför just du vill vara med. Har du frågor kring innehåll eller upplägg, så är det bara att höra av sig!

ÄNDRAT PROGRAM MED ANLEDNING AV CORONAPANDEMIN
Med anledning av den pågående Coronapandemin genomför vi för närvarande våra aktiviteter digitalt istället för att träffas fysiskt.


BIDRA EKONOMISKT
Vill du stödja Miljöpartiet Lund ekonomiskt kan du sätta in pengar på bankgiro 123-5795
Tack på förhand för din gåva som hjälper oss att driva viktiga politiska frågor.

TRÄFFAR MED KLIMATNÄTVERKET
Klimatnätverket i MP Lund träffas vanligtvis en onsdag i mitten av varje månad kl. 19-21 på kansliet på Lilla Fiskaregatan 10 (se datum här nedanför). På grund av den pågående pandemin hålls träffarna för närvarande digitalt. Även de digitala träffarna har starttid kl. 19.

För att få information och inbjudningar till träffarna, kontakta nätverkets sammankallande Cecilia Emanuelsson eller kanslisekreteraren Linn Rosenkvist.

Datum för klimatnätverksträffar 2021

13/1

17/2

17/3

14/4

12/5

9/6

18/8

8/9

13/10

17/11

15/12


Datum kan komma att ändras, vilket i så fall meddelas på klimatnätverkets sändlista. Du kan gå med på sändlistan genom att kontakta sammankallande Cecilia Emanuelsson eller kanslisekreteraren Linn Rosenkvist.

BOKCIRKEL
Nu är det snart dags för vårens bokcirkel om jämställdhet. Under två digitala träffar kommer vi att diskutera delar av boken Könstillhörighet: förklaringar, normer, betydelser.

Här finner du ett smakprov av boken:

Första träffen: onsdag 14 april kl. 18-19. Vi blickar tillbaka i tiden och tittar närmare på vad som har klassats som typiskt manligt/kvinnligt och jämför med dagens sätt att se på könsrollerna.

Andra träffen: onsdag 19 maj kl. 18-19. Under första träffen presenteras tre olika ämnen och tillsammans väljer vi ett att titta närmare på under vår andra träff.

Intresseanmälan skickas till jamstalldhetsambassadorerna@gmail.com senast den 21 mars. Antalet platser är åtta och det är först till kvarn som gäller. Om du inte har möjlighet att hämta/återlämna boken i Lund kan den skickas hem till dig. Meddela i så fall det i samband med din anmälan.

TEMADAG OM HÅLLBART SAMHÄLLSBYGGANDE
MP Skåne i samarbete med våra riksdagsledamöter Emma Berginger och Emma Hult bjuder in till en fullspäckad dag den 24 april. Det blir en härlig blandning av inspirerande och kunskapsbaserade föreläsningar inom områdena bostad, samhällsplanering och infrastrukturfrågor.

Förmiddagen kommer vara för alla medlemmar och eftermiddagen för dig som nu har eller som under förra mandatperioden hade ett politiskt uppdrag inom bostad, samhällsplanering eller infrastrukturfrågor på lokal eller regional nivå.

OBS! Anmäl dig senast 20 april till eftermiddagen.

Vid frågor kontakta teresia@mp.se

Datum och tid: lördag 24 april
Plats: digitalt i Airmeet, se länk i senaste medlemsutskicket
Anmälan: eftermiddagspasset kräver föranmälan senast 20/4 via anmälningsformulär, se länk i senaste medlemsutskicket

VÄLKOMMEN TILL MP SKÅNES GRÖNA INSPIRATIONSDAG
Den 9 maj bjuder vi in dig till en eftermiddag full av inspiration och kunskap. Det kommer att vara både interna och externa föreläsare på olika teman. Tid för digitalt mingel och nätverkande är också avsatt.

Vi får besök av ett av språkrören. Vi kommer också att ha seminarier om svåra frågor i kommande valrörelse, som trygghet, invandring, elbrist och kärnkraft. Sofia Arkelsten (M) kommer att berätta om varför hon engagerade sig politiskt och hur det är att samarbeta med miljöpartister. Fullständigt program kommer lite längre fram.

Vi kommer att starta 13.00 och avsluta runt 16.00.

På förmiddagen samma dag blir det utfrågning av partisekreterarkandidater.

Skriv in datumet i din kalender så kommer mer information och program så snart vi kan.

Datum och tid: söndag 9 maj
Plats: digitalt

FLER DIGITALA TRÄFFAR OCH UTBILDNINGAR
PÅ ENGAGERA.MP.SE
Du har väl inte missat att Miljöpartiet har en webbplats för grönt engagemang, engagera.mp.se? Där kan du som är medlem delta i diskussioner med andra miljöpartister. Dessutom får du nyheter från partiet och tillgång till en stor kunskapsbank med det mesta du kan vilja veta som medlem. I kunskapsbanken hittar du även filmade seminarier och digitala utbildningar.

Varje onsdag ordnas en digital träff där en riksdagsledamot eller annan kunnig person håller en kort utbildning på ett tema och svarar på frågor. Några exempel på ämnen för onsdagsträffar är "Att ta debatter med rasistiska inslag", "Nyanser av funktionshinderpolitiken", "Massutrotning av arter pågår, vilken naturpolitik behövs för att vända trenden?" och "De framtida svenska energisystemen".

För att kunna ta del av utbildningarna och delta i de digitala onsdagsträffarna behöver du ha ett konto på Engagera dig och ha kopplat det till ditt medlemskap. Gå till engagera.mp.se och skapa ett konto. Koppla det sedan till ditt medlemskap genom att följa instruktionerna i den här filmen: https://drive.google.com/file/d/1BueGxDAOPLw6yDJ2XbrO8JQdnwRZEO1V/view