Välkommen

I år är det valår och vi hoppas att så många medlemmar som möjligt i alla åldrar ska välja att aktivera sig, alla är välkomna och alla behövs!
Alla är välkomna på alla möten i MP Lund
I MP Lund är alla möten öppna för alla medlemmar såvida det inte uttryckligen anges något annat. Du som medlem är alltså varmt välkommen på styrelsens eller kommunfullmäktigegruppens möten eller något annat möte om du känner för det. Demokratin bygger på deltagande och öppenhet. Om det inte särskilt anges behövs det inte heller någon föranmälan för att komma på mötena.

JUST NU
18 augusti, POLITISK DEBATT I TORNA HÄLLESTAD
Den 18 augusti debatterar Lars Wirtén (mp) i Torna Hällestad. Kom gärna och lyssna! 
Adress: Kulturhuset Tolvan
Tid: 15-18

21 augusti, POLITISK DEBATT MED HANDELSFÖRENINGEN
Hur blir Lund Sveriges attraktivaste stadskärna? Vad behövs för att stärka centrumhandeln? Hur förbättrar vi tillgängligheten?
Karin Svensson Smith möter andra partier för att diskutera dessa och andra frågor. Åhörare är endast inbjudna av handelsföreningen.

22 augusti, GUSTAV FRIDOLIN KOMMER TILL LUND
Gustav Fridolin kommer till Lund vid 10.30. Han kommer gästa vår valstuga och även kampanja en stund utanför centralstationen i Lund. 


20 augusti - 8 september, VALSTUGA
Vi kommer ha valstuga på Stortorget i Lund från den 20 augusti och fram till valet. Vi kommer ha material för utdelning samt lathund och säkerhetsföreskrifter för de som står i stugan och ska besvara frågor. 

Vi behöver folk som står i valstugan!! De som kandiderar på listorna förväntas skriva upp sig på minst fem pass var. Skriv upp dig via den här länken:
Här finns ett överskådligt schema över de olika passen om man tycker doodeln är svår att överskåda: https://docs.google.com/spreadsheets/d/178x4tnkCG8qWxdYTCoWdOG5ZuXYOqn0ue87rcT3jCzc/edit#gid=1810118263 
(observera dock att du inte får skriva upp dig på annat sätt än via doodlen)

21 och 28 augusti och 3 september
KAMPANJAKTIVITET: BILFRITT LUND
Den här kampanjen syftar till att uppmärksamma hållbart resande och knyta an till våra tidigare utspel kring "bilfritt på Klostergatan och Bangatan" och dylika. Tanken är att vi vid tillfällena kopierar en del av det upplägg som vi testade ihop med mp Skåne i våras och delar ut frukt och information på centralstationen. Är vi många som ställer upp kan vi även med fördel cirkulera på fler platser i stan. Kampanjerna är planerade att fånga resenärer i morgontrafiken och är därför förlagda från 7:30 - 8:30. Vi har planerat för fyra tillfällen (14/8, 21/8, 28/8 och 3/9). Anmäl ditt deltagande här

23 augusti och 6 september
KAMPANJAKTIVITET: CIRKULÄR EKONOMI
För att uppmärksamma cirkulär ekonomi så finns kampanjidén om att använda mp Lunds lådcykel som en rörlig free-shop. Förhoppningen är att en free-shop som är en lite udda företeelse kan få folk att stanna till vilket kan leda in på diskussioner om förlängd aktiv livslängd för produkter, ökat återbruk och avfallshierarkins översta steg. Vi kan lyfta att vi vill se fler fixa-till liknande verksamheter i Lund. Kampanjen är inplanerad till tillfällena 23/8 och 6/9 mellan 16:30- 18:00 ca. Anmäl ditt deltagande här

25 augusti och 1 september
KAMPANJAKTIVITET: SYNAS I BYARNA
Självklart måste Miljöpartiet synas på alla platser i Lund, det inkluderar även Genarp, Dalby, Veberöd, Södra Sandby och Torna Hällestad. Ett förslag är att vi tar lådcykeln och ställer oss några stycken på centrala platser i byarna vid tider då vi tror att det kan finnas folk ute. Planerade tillfällen är den 25/8 i Dalby och Sandby samt den 1/9 i Genarp. Anmäl ditt deltagande här

BIDRA EKONOMISKT
Vill du stödja Miljöpartiet Lund ekonomiskt kan du sätta in pengar på bankgiro 123-5795
Tack på förhnd för din gåva som hjälper oss att driva viktiga politiska frågor.