Välkommen

Valet är över och i Lund landade resultatet på 9,5% av rösterna. Vi tackar alla väljare för förtroendet! 
Tyvärr innebär årets val en viss förlust jämfört med förra mandatperioden och vi behöver jobba hårdare än någonsin för att inte förlora den viktiga klimatkampen. Vi hoppas att så många som möjligt ska välja att aktivera sig, alla är välkomna och alla behövs!
JUST NU

NÄSTA MEDLEMSMÖTE
Nästa medlemsmöte är torsdagen den 7 februari kl. 18.00 i IOGT-NTO-lokalen på Bantorget 5. Välkommen!

VÄLKOMMEN PÅ ALLA MÖTEN
I MP Lund är alla möten öppna för alla medlemmar såvida det inte uttryckligen anges något annat. Du som medlem är alltså varmt välkommen på styrelsens eller kommunfullmäktigegruppens möten eller något annat möte om du känner för det. Demokratin bygger på deltagande och öppenhet. Om det inte särskilt anges behövs det inte heller någon föranmälan för att komma på mötena.
BIDRA EKONOMISKT
Vill du stödja Miljöpartiet Lund ekonomiskt kan du sätta in pengar på bankgiro 123-5795
Tack på förhand för din gåva som hjälper oss att driva viktiga politiska frågor.
KLIMATKAMPANJ DEN 13 DECEMBER

Med anledning av de alarmerande nyheterna om koldioxidkoncentrationen i atmosfären och för att stärka klimatopinionen i samband med FN:s klimattoppmöte i Polen ordnar Miljöpartiet en klimatkampanj under december. Torsdagen den 13 december i morgonrusningen kl. 8-9 står vi vid stationen i Lund, bjuder pendlare på kaffe och pepparkakor, delar ut flygblad om klimatkampanjen och pratar klimat.


KLIMATSAMTAL DEN 17 DECEMBER

Måndagen den 17 december kl. 18 ordnar MP Lund ett klimatsamtal med Markku Rummukainen och Roger Hildingsson. Markku Rummukainen är professor vid Centrum för miljö- och klimatforskning, Institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskap, Lunds universitet. Han sitter i det nationella klimatpolitiska rådet och är utsedd av regeringen att representera Sverige i FN:s klimatpanel. Roger Hildingsson forskar om samhällsstyrningens roll i miljöpolitiken och för klimatomställningen vid Statsvetenskapliga institutionen, Lunds universitet. Båda två ingår i Lunds klimatpolitiska råd. Samtalet leds av oppositionsrådet Karin Svensson Smith (MP).


Datum och tid: måndag 17 december 18.00

Plats: Pingstkyrkan, ingång från Stora Södergatan 25


Länk till Facebookevenemang:

https://www.facebook.com/events/345985759526544/


HÖSTAVSLUTNING MED GRÖNA SENIORER

Fredag den 14 december kl 13.00 avslutar Gröna Seniorer hösten i MP-lokalen på Lilla Fiskaregatan 10. Vi börjar med något lätt att äta (alltså ej något julbordsaktigt) och sedan har vi besök av Lars Hansson, verksam vid Internationella miljöinstitutet vid Lunds universitet. Förutom handledning av studenter arbetar Lars några månader varje år som rådgivare för klimat- och miljöarbetet i Kina. Mycket intressant. Anmäl dig till Elsa Christersson.

Gröna Seniorer är Miljöpartiets seniororganisation och vänder sig till medlemmar i Miljöpartiet som är 55 år eller äldre.


UTBILDNINGAR

Kommande utbildning för förtroendevalda
Kommunförbundet Skåne arrangerar flera utbildningar för förtroendevalda som exempelvis grundläggande juridik för nyvalda politiker, nyvaldsutbildning och att arbeta som ordförande i kommunal nämnd. Läs mer om utbildningarna på Kommunförbundet Skånes hemsida. https://kfsk.se/konferens/Kurs/konferens%20-kategori/politik/

Miljöpartiet kommer också att arrangera interna utbildningar för dig som är förtroendevald, likt den förra valrörelsens “Grattis du är förtroendevald”. Detta kommer det mer information om längre fram.