Välkommen

Här på Miljöpartiet Lunds medlemswebb samlar vi information för medlemmar, t ex kalendarium, information om hur man kan engagera sig och styrdokument.
Snabblänkar: Medlemsdiskussion Lund (nationell medlemsdiskussion), Så här tycker vi, lokalt partiprogrambokningskalendern till kanslietinfo om Google-grupperna för medlemmar.
JUST NU

NÄSTA MEDLEMSMÖTE
Nästa medlemsmöte är torsdagen den 6 februari kl. 18.00  i IOGT-NTO-lokalen på Bantorget 5. Välkommen!

TRÄFFAR MED KLIMATNÄTVERKET
Klimatnätverket i MP Lund träffas vanligtvis en onsdag i mitten av varje månad kl. 19-21 på kansliet på Lilla Fiskaregatan 10 (se datum här nedanför). Nätverket kommer den här terminen att ta sin utgångspunkt i regeringens klimathandlingsplan. Hur är den? Vad innebär den? Vad kan vi göra av den, här lokalt i Lund?

Länk till klimathandlingsplanen: https://www.regeringen.se/rattsliga-dokument/proposition/2019/12/prop.-20192065/

Datum för klimatnätverkets träffar 2020
ons 15/1 – om en tänkbar motion i Lunds KF
mån 17/2 – OBS! veckodag, E22 – kan projektet hejdas p g a klimathandlingsplan?
ons 18/3 –  genomgång av regeringens klimathandlingsplan
ons 15/4
ons 20/5
ons 17/6
ons 19/8
ons 16/9
ons 21/10
ons 18/11
ons 16/12

Datum kan komma att ändras, vilket i så fall meddelas på klimatnätverkets sändlista. Du kan gå med på sändlistan genom att kontakta sammankallande Cecilia Emanuelsson eller kanslisekreteraren Linn Rosenkvist.

TRÄFFAR MED GRÖNA SENIORER
Gröna Seniorer är Miljöpartiets seniorförbund och är öppet för alla medlemmar som är 55 år och äldre.

9 februari
Avslutning på cirkeln omkring Laestadius bok. Thomas Behrens håller i det.

17 februari              
12.00 Rasmus Ling gästar oss och pratar om migration och äldrefrågor, aktuella i riksdagsgruppen.

24 februari           
Lars Hansson återkommer och pratar om kolets vidare öden.

1 mars              
Årsmöte Gröna Seniorer Skåne

18 april            
Landsarkivet kl 10.00. Mer information kommer till medlemmar i Gröna Seniorer.

16 maj              
Avslutning på Romeleåsens sluttning. Iris och Per guidar.

Där inte tid och rum står angivet är det kl 14.00 i MP-lokalen. Välkommen även om du ännu inte är medlem i Gröna Seniorer!

VÄLKOMMEN PÅ ALLA MÖTEN
I MP Lund är alla möten öppna för alla medlemmar såvida det inte uttryckligen anges något annat. Du som medlem är alltså varmt välkommen på styrelsens eller kommunfullmäktigegruppens möten eller något annat möte om du känner för det. Demokratin bygger på deltagande och öppenhet. Om det inte särskilt anges behövs det inte heller någon föranmälan för att komma på mötena.
BIDRA EKONOMISKT
Vill du stödja Miljöpartiet Lund ekonomiskt kan du sätta in pengar på bankgiro 123-5795
Tack på förhand för din gåva som hjälper oss att driva viktiga politiska frågor.
KLIMATDEBATT INSTÄLLD
Klimatdebatten som skulle hållits på Stadsbiblioteket den 10 februari har tyvärr blivit inställd/uppskjuten. Vi återkommer med mer information här och i medlemsutskick om det går att hitta ett nytt datum för debatten.

FRUKOSTMÖTE MED PÄR HOLMGREN
Välkommen på frukostmöte den 3 mars kl. 8-9 med Miljöpartiets EU-parlamentariker Pär Holmgren och Kimberly Nicholas, Associate Professor of Sustainability Science, Lunds Universitet. Karin Svensson Smith modererar samtalet om EU:s klimatpolitik och aktuell klimatforskning m.m.

Datum och tid: tisdag 3 mars kl. 8.00
Plats: LUCSUS, hus: Wrangel, Biskopsgatan 5 i Lund

Kaffe, te och croissanter serveras från kl 7.45 till alla som anmäler sig till mötet.

Anmäl dig till emma.fager.malmstrom@mp.se om du vill vara med på frukostmötet

KAMPANJ MED PÄR HOLMGREN
I samband med frukostmötet med Pär Holmgren den 3 mars passar vi på att gå ut på stan och dela ut flyglad. Vi träffas vid Lund C kl. 7.00 och kampanjar en halvtimme innan det är dags att gå till frukostmötet på LUCSUS (se här ovanför). Planeringen är preliminär och kan komma att ändras, vilket i så fall meddelas via medlemsutskick.

MEDLEMSTRÄFF OM HÖGHASTIGHETSTÅG
Måndagen den 23 mars kl. 18.00 ordnar MP Lund en medlemsträff om höghastighetståg med vår riksdagsledamot och ledamot i trafikutskottet Emma Berginger. Att bygga banor för höghastighetståg stod som punkt nummer ett i Miljöpartiets valmanifest inför valet 2018. Emma berättar om varför vi driver frågan och hur vi arbetar med den.

Datum och tid: måndag 23 mars kl. 18.00
Plats: Kansliet, Lilla Fiskaregatan 10

ÖPPET PROGRAM UNDER VÅREN
Under våren bjuder MP Lund, förutom klimatdebatten den 10/2,  in till följande öppna program. Mer information kommer längre fram!

Om klimatförändringar och fåglar. Cykelutflykt till Fågelsångsdalen med Henrik Smith, föreståndare för Centrum för Klimatforskning (CEC), Lunds Universitet. Lördag 21 mars kl. 9-11

Kolonier, trädgårdar och pollinatörer. Pollinatörsforskare Anna Persson, Lunds Universitet och en representant från Markentreprenad, ger råd om hur gräsmatta omvandlas till äng och vilka blommor som är bäst för humlor och fjärilar. Tisdag 28 april kl. 18

Samtal om grön by- och landsbygdsutveckling med Per Anders Hjort, Torna Hällestads lanthandel, Pernilla Hyllenius, Fokus Hällestad och Lars Wirtén, Miljöpartiet. Programmet hålls på Torna Hällestads Lanthandel. Här finns möjlighet att äta av det som finns kvar av dagens brunch till reducerat pris! Söndag 17 maj kl 15.15

BREVLÅDEKAMPANJ

Vi har tagit fram en folder “Ett grönare Lund” att dela ut i brevlådor runt om i kommunen. Vi vill berätta för Lundaborna vad vi har fått igenom i Lundapolitiken och vad vi kommer att driva för frågor framöver.


För att nå så många Lundabor som möjligt behöver vi vara många som hjälps åt. Kom med du också! Det här är en uppgift som även passar dig som vill göra en insats men inte känner dig bekväm med att argumentera. Varför inte ta med en bunt foldrar när du går på promenad?


Materialet kan hämtas på kansliet, skriv gärna till lund@mp.se i förväg så att vi kan göra upp en tid eftersom det inte är någon på plats alla dagar.


Vill du hjälpa till att dela ut foldrar? Anmäl dig på https://forms.gle/JZewvZKgCkpSQubt6.


Vi har också startat en tråd i Facebookgruppen Kampanj Miljöpartiet Lund. Gå gärna med där så blir det lättare att samordna vem som delar ut på vilka adresser.


MISSADE DU GRÖN POLITIKERDAG?
Den 2 februari 2019 ordnade Miljöpartiet Grön politikerdag – en helt digital utbildning för alla medlemmar. På programmet stod bland annat sakpolitiska seminarier om miljö, skola och landsbygd och utbildning för nya förtroendevalda. För dig som inte hade möjlighet att delta den 2 februari finns nu möjlighet att se alla seminarier i efterhand på medlemssidan Engagera dig. Du hittar Grön politikerdag här: https://engagera.mp.se/kunskap/kunskapsbank/gron-politiker-dag/
Om du inte redan har ett konto på Engagera dig kan du lätt skapa ett på engagera.mp.se. Genom att koppla kontot till ditt medlemskap får du tillgång till de interna funktionerna med bland annat diskussionsforum och kunskapsbank.