Välkommen

Här på Miljöpartiet Lunds medlemswebb samlar vi information för medlemmar, t ex kalendarium, information om hur man kan engagera sig och styrdokument.
Snabblänkar: Engagera dig, Medlemsdiskussion Lund, lokalt partiprogrambokningskalendern till kanslietinfo om Google-grupperna för medlemmar.
JUST NU

EXTRA ÅRSMÖTE
Söndagen den 20 september kl. 14.00 håller MP Lund extra årsmöte med anledning av val av ny ordförande. OBS! Mötet hålls helt digitalt i Google Meet. På grund av ett missförstånd har det tidigare gått ut information om ett fysiskt möte, men mötet blir alltså helt digitalt.

Vår EU-parlamentariker Pär Holmgren kommer att medverka via videolänk och berätta om arbetet i EU-parlamentet. Dessutom blir det beslut om hur Miljöpartiet ska ställa sig till Fritt sök Skåne och ett eventuellt uttalande om Miljöpartiets klimatfärdplan. Även frågan om nytt kvinnligt språkrör för Miljöpartiet kommer att tas upp.

VÄLKOMMEN PÅ ALLA MÖTEN
I MP Lund är alla möten öppna för alla medlemmar såvida det inte uttryckligen anges något annat. Du som medlem är alltså varmt välkommen på styrelsens eller kommunfullmäktigegruppens möten eller något annat möte om du känner för det. Demokratin bygger på deltagande och öppenhet. Om det inte särskilt anges behövs det inte heller någon föranmälan för att komma på mötena.
BIDRA EKONOMISKT
Vill du stödja Miljöpartiet Lund ekonomiskt kan du sätta in pengar på bankgiro 123-5795
Tack på förhand för din gåva som hjälper oss att driva viktiga politiska frågor.
ÄNDRAT PROGRAM MED ANLEDNING AV CORONAPANDEMIN
Med anledning av den pågående Coronapandemin genomför vi de flesta av våra aktiviteter digitalt istället för att träffas fysiskt.

TRÄFFAR MED KLIMATNÄTVERKET
Klimatnätverket i MP Lund träffas vanligtvis en onsdag i mitten av varje månad kl. 19-21 på kansliet på Lilla Fiskaregatan 10 (se datum här nedanför). På grund av den pågående pandemin har de flesta träffar de senaste månaderna istället hållits digitalt, information om hur det blir med kommande träffar kommer på nätverkets sändlista. Även de digitala träffarna har starttid kl. 19.

För att få information och inbjudningar till träffarna, kontakta nätverkets sammankallande Cecilia Emanuelsson eller kanslisekreteraren Linn Rosenkvist.

Datum för återstående klimatnätverksträffar 2020
ons 16/9
ons 21/10
ons 11/11
– OBS! Ändrat datum
ons 16/12

Datum kan komma att ändras, vilket i så fall meddelas på klimatnätverkets sändlista. Du kan gå med på sändlistan genom att kontakta sammankallande Cecilia Emanuelsson eller kanslisekreteraren Linn Rosenkvist.

BOKCIRKEL
Hösten närmar sig och med den även vår bokcirkel. Boken som vi ska läsa och diskutera har titeln
Könstillhörighet: förklaringar, normer, betydelser.

Vi kommer att ses vid tre tillfällen. Platsen för träffarna är kansliet på Lilla Fiskaregatan 10. Det kommer att ges möjlighet att deltaga via Google meet om man känner att man inte vill vara på plats fysiskt. Det finns plats för åtta personer, först till kvarn gäller. Vid intresse mejlar ni joma.lund.mp@gmail.com.

Första träffen: onsdag 7 oktober kl. 18-19. Vid detta tillfälle presenterar vi boken och ni får låna med er ett exemplar av boken hem. Bokutlämning kan även ske utomhus om det önskas.

Andra träffen: onsdag 18 november kl. 18-19:30.

Tredje träffen: måndag 14 december kl. 18-19:30.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att förhindra smitta av covid-19. Stanna hemma vid minsta förkylningssymptom, tvätta händerna ofta med tvål och vatten i minst 20 sekunder, håll en armlängds avstånd till andra och gå eller cykla till träffarna om det är möjligt.


FLER DIGITALA TRÄFFAR OCH UTBILDNINGAR
PÅ ENGAGERA.MP.SE
Du har väl inte missat att Miljöpartiet har en webbplats för grönt engagemang, engagera.mp.se? Där kan du som är medlem delta i diskussioner med andra miljöpartister. Dessutom får du nyheter från partiet och tillgång till en stor kunskapsbank med det mesta du kan vilja veta som medlem. I kunskapsbanken hittar du även filmade seminarier och digitala utbildningar.

Varje onsdag ordnas en digital träff där en riksdagsledamot eller annan kunnig person håller en kort utbildning på ett tema och svarar på frågor. Några exempel på ämnen för onsdagsträffar under året är "Att ta debatter med rasistiska inslag", "Nyanser av funktionshinderpolitiken", "Massutrotning av arter pågår, vilken naturpolitik behövs för att vända trenden?" och "De framtida svenska energisystemen".

För att kunna ta del av utbildningarna och delta i de digitala onsdagsträffarna behöver du ha ett konto på Engagera dig och ha kopplat det till ditt medlemskap. Gå till engagera.mp.se och skapa ett konto. Koppla det sedan till ditt medlemskap genom att följa instruktionerna i den här filmen: https://drive.google.com/file/d/1BueGxDAOPLw6yDJ2XbrO8JQdnwRZEO1V/view