Välkommen

Välkommen till medlemswebben för Miljöpartiet i Lund! Här får du bland annat reda på vad som är på gång, information om hur du kan engagera dig, inblick i hur vår organisation ser ut samt kontaktuppgifter. Du som är medlem har också möjlighet att ta del av protokoll från möten och andra dokument, till exempel alla utskick av nyhetsbrevet Gröna Gnistan. Du kan också delta i den interna diskussionen i vårt diskussionforum.
Just Nu
Nästa medlemsmöte
Nästa medlemsmöte är söndagen den 27 augusti kl. 16.00 i IOGT-NTO-lokalen på Bantorget 5.

Alla är välkomna på alla möten i MP Lund

I MP Lund är alla möten öppna för alla medlemmar att komma på, om det inte uttryckligen anges något annat. Du som medlem är alltså varmt välkommen på styrelsens eller kommunfullmäktigegruppens möten eller något annat möte om du känner för det. Demokratin bygger på deltagande och öppenhet. Om det inte särskilt anges behövs det ingen föranmälan för att komma på mötena.


Medlemswebben
Har du synpunkter på hur medlemswebben ser ut, saknar du något eller vill vara med och utveckla den? Kontakta Viktor Östlund. 


Bidra ekonomiskt till den gröna rörelsen i Lund
Vill du stödja Miljöpartiet Lund ekonomiskt kan du sätta in pengar på bankgiro
123-5795
Gröna inspirationsdagar – forum för debatt och diskussion
Gröna Inspirationsdagar arrangeras av MP Skåne den 23 och 24 september i Medborgarhuset i Eslöv. Lördagen blir en dag med inspirationsföreläsningar, debatter och föredrag med inriktning mot valet 2018.  Söndagen blir en dag fylld av utbildningar som ska passa alla medlemmar – såväl nya som erfarna.
 
Miljöpartiet i Lund bjuder på deltagaravgiften (250 kr) för de första tjugo medlemmar som anmäler sig. Hör av dig till Linn Rosenkvist på linn.rosenkvist@mp.se om du är intresserad av att få din deltagaravgift betald av lokalavdelningen.

På MP Skånes medlemswebb skane.medlem.mp.se kan du läsa mer om arrangemanget.
 
Anmälan till Gröna inspirationsdagar görs via den här länken.
 
Om du har frågor om arrangemanget, hör av dig till Emma Fager Malmström på 072-734 45 45 eller .

Mentorskapsprogram för kvinnor

Hösten 2017 startar jämställdhets- och mångfaldskommittén sitt ettåriga mentorskapsprogram för kvinnor inom Miljöpartiet. Målgrupp för programmet är kvinnor från underrepresenterade grupper (med utländsk bakgrund, funktionsnedsättning, och/eller under 30 år eller över 65 år) som har eller vill ha förtroendeuppdrag inom Miljöpartiet. Deltagare i programmet får gå på två utbildningsträffar i Stockholm och får tillgång till en egen mentor under ett års tid.
 
Ansökningstiden är nu förlängd till senast den 15 juli, men ansök gärna så snart som möjligt!
 
Läs mer och ansök via formulären nedan:
Ansökningsformulär för att vara adept/deltagare:
https://goo.gl/forms/sOSSqjxBgOh8GOJP2
Ansökningsformulär för att vara mentor:
https://goo.gl/forms/xkCP9LFmpOT8pZRw2


Gå en grön, webbaserad kurs i sommar

Nu finns en helt ny digital utbildning om grön ideologi. I fyra filmer ger fyra miljöpartister – Per Gahrton, Lotta Hedström, Yvonne Ruwaida och Gabriel Liljenström – sin syn på de gröna grundtankarna. Utbildningen ger en bred bild av grön ideologi och tar även upp kopplingen mellan ideologi och praktisk politik. Du hittar den på http://www.learnify.se/l/show.html#pQD8r.
 
För dig som är valberedare, funderar på att bli det eller bara är allmänt nyfiken på valberedningsarbete finns en webbaserad utbildning bestående av en grunddel, "Bästa laget når målen", och fördjupningsdelar om feministiskt valberedande, nomineringsprocessen och intervjuteknik. Du hittar utbildningen på http://www.learnify.se/l/show.html#pQPK2.
 
Utbildningarna är gratis och är framtagna i samarbete mellan Miljöpartiet och studieförbundet Vuxenskolan.


Lyssningstips

Vill du ha något bra att lyssna på och samtidigt få fördjupning i Grön politik och vässa dina argument för den vill vi tipsa om Grön Ungdom Syds Podcast-serie om migration, feminism, klimat & infrastruktur och skola och MP Lunds podcast-serie


Google-grupperna
Vi använder oss av Google-grupper för interna diskussioner. För vissa grupper ansöker man om att få vara med, i andra behöver man få en inbjudan skickad till sig. Om du inte redan är med i grupperna och vill bli det, börja med att klicka här och ansöka. Du blir då del i alla de grupper som inte kräver särskild tillgång, inklusive den allmänna medlemsdiskussionenDen allmänna medlemsdiskussionen kan man även delta i från undersidan forum
. Genom att gå med i grupperna godkänner du att dina personuppgifter hanteras i enlighet med Googles användarvillkor.


Gröna Gnistan
I vårt nyhetsbrev Gröna Gnistan skriver vi om kommande aktiviteter och vad som händer i kommunpolitiken. Tidigare nummer kan du läsa här. Gröna Gnistan skickas ut med e-post ungefär en gång i månaden till dem som gått med på sändlistan. Får du inte Gröna Gnistan, men vill ha den? Klicka här och fyll i formuläret.